Oman puskurin kerrytys

Mikä on puskuri? Miksi pitää olla puskuria? Paljon puskuria on riittävästi?

Puskurilla tarkoitetaan rahoja, jotka on sivussa yllättäviä menoja varten. Sitä raha summaa ei käytetä, kun yllättäen haluaakin ostaa lennot New Yorkiin. Vaan puskuri on raha, että selviät näistä (useimmiten) ikävistä ja kurjista menoista siten, ettei tilanne mene superrr ikäväksi ja kurjaksi.

Niin kuin monet muutkin, niin minäkin ajattelen, että puskuri luo turvaa. Puskuri luo turvaa ”pahojen päivien” varalle. Myöskin elämässä usein sattuu yllättäviä, ISOJA menoja, joihin on hyvä olla varautunut. Niin ironista kuin tämä onkin, niin itselläni parhaillaan sattui ne ”pahat päivät” nyt. Parhaillaan istun jalkapaketissa ja kirjoitan. Ensi kuun puolessa välin tuloni putoavat kelan sairaspäivärahalle. Kelan sairaspäiväraha on tuntuvasti pienempi, kuin perus nettopalkkani. Sairaspäivärahassa harmaita hiuksia minulle aiheuttaa säästäminen. Olen asettanut itselleni rahaan liittyviä tavoitteita vuodelle 2021, miten kahden kuukauden sairasloma tulee vaikuttamaan siihen?

Minulla itselläni ajatuksena on tällä hetkellä, että 6000€ puskuri on hyvä määrä olla heti toisella tilillä saatavissa. Minun puskurini on tällä hetkellä 4656,99€. Tavoite summan saavuttamiseen tarvitsen siis vielä 1343,01€. Tämä summa pitäisi saavuttaa ennen kesää. Viime vuoden surkeiden sattumusten kautta (koiran leikkaus 1000€, auton korjaus 1000€ ) ja ensimmäisen sijoitusasunnon omarahoitusosuuden (5000€) vuoksi puskurirahastoni ei enää ole tavoite summassa. Älä kuitenkaan ymmärrä väärin, sijoitusasuntoon ”menetetyt” 5000€ ovat kuitenkin olleet sijoitus tulevaisuuteen! Puskurin tavoite summan kerrytettyäni, seuraava tavoite on tutustua rahastoihin, valita niistä itselleni parhaat ja alkaa sijoittamaan sama kuukausittainen summan minkä laitoin puskuritilille, niin rahastoihin.

Monesti voi lukea, että nyrkkisääntönä sopivaan puskuriin on kahden-kolmen kuukauden (netto) palkka. Jos itse noudattaisin tätä kaavaa niin sopiva puskurini olisi 6600€. Tee nopea laskutoimitus ja katso paljon sinulla olisi suositeltu puskurin määrä? Yllätkö siihen?

MunMassit niksinurkkaus, miten säästää puskuria:

  1. Tee oma tili puskurirahoille!!
  2. Laita automaattisena siirtona itsellesi sopiva summa siirtymään (esim. 50€) jokaisena tilipäivänä. (Huomaa, että vuodessa tilille on jo kertynyt 600€!)

3 comments

  1. Samoja ajatuksia puskurista! Itselläni menee automaationa 100€joka kuukausi vähintään ”puskuriin”, tavoitteena 10000€, sitten saa vasta mielenrauhan!

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Auton ostaminen käteisellä

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s