Paljon sairaanhoitaja tienaa?

Kuka olen? Mitä teen? Miten tienaan?

Jos olet aiemmin eksynyt ”Minä” osioon, niin saatatkin tietää, että olen ammatiltani sairaanhoitaja. Meidän ammattikunta on jatkuvasti erilaisissa palkkaneuvotteluissa ja pientä kehitystä ammattiliitot ovatkin saaneet aikaiseksi neuvottelujen lopputulemana. Olen töissä(yksityisellä) sosiaalipuolelle, joten peruspalkkani on pienempi kuin terveydenhuollon puolella sairaanhoitajana olisi. Mutta syy miksi olen töissä huonompipalkkaisissa hommissa on, että pidän tämän hetken työpaikastani ja työkavereistani, enkä niistä halua tässä hetkessä luopua! Huonomman palkan lisäksi uusimman Tes:sin muuttuessa minulta puuttuu edelleen tehtäväkohtainenlisä, lääkehoidon vastuualueesta mikä vaikuttaa peruspalkkaani. Tehtäväkohtainenlisä on edelleen selvittelyssä johtoryhmässä. Välikysymyksenä: onko kenelläkään tietoa, saanko ”takautuvasti” Tes:sin muuttumisesta saakka (elokuu 2020) tehtäväkohtaisen lisän, mihin minulla ollut oikeus siitä alkaen?

Mutta mennään siis asiaan kuukausipalkkani on 2243,22€. Olen ollut työelämässä kolme vuotta, joten ikälisiä ei vielä kertynyt. Myöskään tällä hetkellä peruspalkkaani ei kuulu tehtäväkohtaista lisääkään. Vuoden 2020 palkkatuloni olivat noin 36500€. Lyhyellä matikalla laskettuna eihän tämä voi täsmätä 2243,22*12=26918,64€. ?

Saatatkin jo siis muistaa, olen sairaanhoitaja. Ja kerron seuraavana salaisuuden: teen kolmevuorotyötä. Eli siis laskelmasta puuttuvat 9581,36€, ovat kertyneet vuorotyölisillä. Nämä lisät jaettuna jokaiselle kuukaudelle palkkani on keskimäärin noin 3041,67€/kk.

Reilu 3k kuukausipalkka alkaa jo ikäiselleni nuorelle olemaan kohtuullinen palkka alemmalla korkeakoulututkinnolla. Ainoana miinuksena tietenkin on ettei työ ole säännöllistä ja päivätyötä, mutta tämä kelpaa minulle tässä hetkessä, kun ei ole lapsia/muita elätettäviä kuin itseni ja karvakaverit. Toki myös taloudessa asuu puoliso, ja kuinka valitettava tosiasia se onkaan, niin kumppanin kanssa asuvat ovat hieman etuoikeutetussa asemassa, kun asumiskulut menevät puoliksi. Mikäli olette eksyneet Minä-välilehdelle, niin siellä kerron kuitenkin opiskeluistani, eli alanvaihto kuitenkin on luvassa tulevaisuudessa.

Olen kuitenkin iloinen tämän hetken tuloistani, että ne mahdollistavat minulle monia asioita taloudellisesti. Viimeisimmät pari vuotta ollessani vuorotöissä olen elänyt hyvinkin huolettomasti, säästöön on jäänyt aina rahaa, muttei kuitenkaan isoja summia. Puhutaan 100-300€. Olen havahtunut tähän, että minun tuloillani pitäisi pystyä säästämään enemmän. Ja tänä vuonna aionkin tehdä suunnanmuutosta kulutustottumuksiini ja säästötottumuksiini!

Kommentoi alle ja kerro, mitkä on sinun parhaat säästövinkit?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s