Mistä rahat häihin?

Häät? Mitä missä milloin?

Yhteistä taivalta on takana 8-vuotta. Naimisiin meno on ollut suunnitteilla kihlautumisesta saakka (2019-2020 vuoden taitteesta). Monta kysymystä on kuitenkin selvitettävänä ennen kuin häät saadaan lyötyä lukkoon. Mistä rahat? Paljon rahaa tarvitsee säästää? Mikä vuosi?

Häitä hidastava tekijä on tänä vuonna tuleva kylpyhuone + kodinhoitohuone remontti, jonka kustannusarvio on 20000-25000€. Tämä remontti vie ”käteistä” noin 5000€ per naama ja tämän lisäksi otetaan loppu summalle remonttilaina. Käytännössä siis häihin säästäminen alkaa puhtaalta pöydältä. Pois lukien n 400€ rahaa mikä saatiin vanhemmiltamme kihlautumisen johdosta hääkassaa varten.

Minulla ajatuksenani on, että häihimme tulee noin 70-80 vierasta. Juhlapaikka pitää olla vanha navetta/lato. Juhlapaikkoja selaillessa voi nopeasti huomata, että viikonloppuhinnat ovat meidän seudulla 2000€ luokkaa. Juhlapaikan tulee olla sellainen, johon voi viedä omat juomat. Juhlapaikan lisäksi asia mihin halua panostaa on ruoka, joten siihen saanee varata useampia tuhansia euroja.

Puolestaan asiat joissa pihistämme on juhlapuvut, kampaus ja meikki. Matkustelemme (jos koronaa ei olisi) paljon, etenkin Aasiassa päin, joten voisin esimerkiksi lomamatkalla teetättää mekon. Mies puolestaan vuokraa puvun. Meikissä ja kampauksissa hyödynnän ystäviäni. Onneksemme myös lähisuvusta löytyy valokuvaaja, joka ikuistaa päivämme ja tämänkin saamme varmasti huokeaan hintaan.

Sormuksissa budjetti tulee olemaan 1500-2000€ välille.On paljon asioita joita en vielä edes osaa budjetoida häihin: koristeet, kukat, kutsut, kiitos kortit, bändi/äänentoisto, lahjat kaasoille ja bestmanille? Mitä muuta?

Häämatkaa en laske tähän budjettiin, sillä aiomme toivoa lahjaksi vain rahaa häämatkaa varten. Oletan siis, että saamme häämatkan katettua kyllä lahjarahoilla! Tapanamme ei kuitenkaan ole ollut matkustella hulppeissa viiden tähden hotelleissa, jotka ovat all inclusive, enkä usko, että häämatka on tässä poikkeus. Paikalliseen kulttuuriin tutustuminen on meidän juttu!

Nopealla laskemisella (ja suomalaisten keskiverto hääkassan ollessa tämä) 10000€ voisi tämä olla tavoite säästösumma.

Mihinkä mennessä summa tulee olla kasassa ja mitenkä lähteä liikkeelle säästämisen kanssa? Häät olisi täydellistä pitää 2023, kun meille tulee 10-vuotta yhteistä taivalta täyteen. Elokuu olisi kuukautena sopiva. Siihen on siis aikaa 2 vuotta ja 5 kuukautta. Lasken, että karkeasti säästettävä olisi vielä 9500€. Aloitamme säästämisen todennäköisesti oikeasti noin paria vuotta ennen hääpäivää eli tässä on vielä viisi kuukautta aikaa säästää omaan puskuriin/rahastoihin yms! Jotta hääbudjetin saisi kasaan, tarkoittaisi se, että säästää pitäisi noin 394€/kk kahden vuoden ajan, kun summan laittaa puoliksi on se 197€/kk per naama.

Budjetin kasaan saaminen kuulostaa realistiselle. Tässä on kuitenkin vielä useampi kuukausi aika seurata omaa taloutta, pakollisia ja vapaaehtoisia menoja ja päästä niistä hyvin kärryille! Aion laatia tarkemman säästösuunnitelman, kun tämä asia konkretisoituu!

Hääbudjetin säästämisestä varmasti luvassa lisää, kun vain virallinen hääpäivä lyödään lukkoon! Kun päivä on lyöty lukkoon, tulee myös säästämiseen painetta. Eikös yleensä paineen alla olla parhaimmillaan. 😉

Paljonko teidän hääbudjetti oli? Mitä asioita pitää ottaa huomioon hääbudjettiin?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s