Mitä haluan saavuttaa 30-vuoden ikään mennessä?

Minulla on tavoitteita jotka liittyy puhtaasti vaurastumiseen ja on olemassa myös muita, talouden ulkopuolella! Aloitetaan näistä tavoitteista mitkä ei suoranaisesti liity vaurastumiseen:

Ennen, kun olen kolmekymppinen haluan perustaa perheen. Rakastan lapsia yli kaiken. Tykkään töissä touhuta lasten kanssa, tykkään myös vapaa-aikaa viettää ystävien ja heidän lasten kanssa! Vielä nyt ei meillä ole lasten aika, mutta ehkä muutaman vuoden päästä! Se haluaisinko lapsen vai kolme, en tiedä!

Haluan urheilla ja kilpailla lajissani! Se, että treenaa tavoitteellisesti niin sen lisäksi haluan nähdä mihin minä pystyn, mihin minun kroppani pystyy. Olen koko ikäni kisaillut joukkueurheilun parissa, mutta sen jätin sivuun vuosi sitten ja nyt keskityn vain crossfittiin. Ennen kolmekymppisiäni haluan kisata useammat ”karsintakilpailut” Suomessa.

Haluan valmistua yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi. Lisäksi haluan päästä lukemaan hoitotieteitä! Tuplamaisteri siis tavoitteena, se, että saanko molemmat ennen 30-vuotis synttäreitä riippuu siitä milloin pääsen sisään lukemaan hoitotieteitä! Tässä on onneksi useampi vuosi vielä aikaa päästä kouluun, että ennättäisin valmistua ennen 30-vuotis synttäreitä. Koulutus ja kouluttautuminen on kyllä keino vaurastumiseen, sillä tuloni tulevat nousemaan vrt. nykyiseen ammattiini sairaanhoitajaan.

Kun siirrytään tarkastelemaan taloudellisia tavoitteita, niin isona päätavoitteena on 100000€ nettovarallisuus. Tästä pääset lukemaan tämän hetken nettovarallisuudestani.

Kuinka ajattelin sen saavuttaa:

1) Minulla on tällä hetkellä kaksi asuntolainaa. Lyhennän kokoajan asuntolainojani eli kerrytän varallisuuttani. Oman omistusasuntoni lainaerä on aina 252€/kk, siitä korkoja 65€. Eli omaa lainaani maksamalla kerrytän varallisuutta viidessä vuodessa noin 11220€. Sijoitusasunnon lainamme yhdessä puolison kanssa on 334€/kk, siitä korkoja 80€ eli 254€/kk kerrytän varallisuuttaMME, tämä summa puoliksi (minun osuuteni) tekee 7620€ viidessä vuodessa. Lainoja lyhentämällä kerrytän nettovarallisuuttani siis noin 18820€ viidessä vuodessa.

2) Toinen tavoitteeni on, että saisin 300€/kk laitettu rahastoihin. Korkoa korolle muodostuu, ja rahastoihin olisi viidessä vuodessa kertynyt 21740€ oletetulla 6% korolla.

3) Olen myös aiemmin jo maininnut, että kovana tavoitteena on myös 10 sijoitusasuntoa. Nämä 10 sijoitusasuntoa ei tule olemaan yksin minun, vaan yhdessä puolisoni kanssa. Kuitenkin jos nämä saamme kasaan vivuttamalla, niin tätäkin kautta nettovarallisuutta kertyy pikkuhiljaa. Oletetusti sijoitusasuntomme tulevat olemaan samaa luokkaa nykyisen sijoitusasunnon kanssa, eli lainojen maksu kerryttäisi noin 127€/kk per asunto nettovarallisuutta. Se jää nähtävästi missä vaiheessa meillä on esimerkiksi 5 tai 8 asuntoa kasassa, vasta sitten pystyy laskemaan tarkasti miten ja minkä verran asunnot kerryttäisivät varallisuuttani.

4) Lisäksi minulla on yksi velaton sijoitusasunto veljeni kanssa, josta jää tuloja käteen 100€/kk. Tämä tekee viidessä vuodessa 4200€ kun verot on vähennetty.

Kun ynnäilen laskelmani, niin saan viidessä vuodessa kasvatettua nettovarallisuuttani vähintään 44770€. Lisättyäni tämän summan nykyiseen nettovarallisuuteen summaksi tulisi karkeasti 104188,94€. Nettovarallisuuden kasvu olisi viidessä vuodessa tällöin 42,9%. Kuulostaa hyvälle!

Laskelmassa en huomioinut:

-Tulevaa kylpyhuone/kodinhoitohuone remonttia johon otan hieman lainaa, tämä syö nykyistä nettovarallisuutta.

–> Mutta kääntöpuolena on se, että nykyisen asuntomme arvo tulee nousemaan hieman, sillä kylpyhuoneremontin jälkeen koko asuntomme on remontoitu ”nykyaikaan”, vrt. kun ostimme asunto oli alkuperäis- 90-luvun kunnossa. Remontin jälkeen pitää siis pyytää kiinteistövälittäjä käymää ja arvioimaan nykyinen asunnon arvo(nousu)!

-En myöskään huomioinut remonttia mikä tullaan tekemään Mikkelin sijoitusasuntoomme. Remontin jälkeen sijoitusasuntommekin on 2020-luvulle päivitetty, jolloin vuokraa pystyy nostamaan ja mahdollisesti myös arvokin nousee!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s