Luottokortin hyödyt ja haitat

Tuo pieni pala muovia, mutta paljon hyötyjä ja vaaran paikkoja. Suomalaisilta aikuisilta lähes kaikilta taitaa löytyä tuo kortti nimeltään luottokortti kukkarosta tai jostain kaapin perukoilta!

Olen itse hyötynyt monissa tilanteissa luottokortista, enkä vielä ikinä käytännössä ole joutunut kohtaamana näitä sudenkuppia mitä luottokortin omistamisesta voi koitua. Ehkä tämä johtuu siitä tärkeimmästä opista luottokortin kanssa: Maksa aina luottolasku kokonaisuudessaan!

Osa ostoksista kannattaa oikeasti maksaa luoton puolelta, koska silloin voi saavuttaa rahan arvoisia etuja tai saada ostokohteelle turvaa. Luottokortin hyödyt:

-Luottokortti tuo turvaa päin prinkkalaa menneiden kauppojen kohdalla. Esimerkiksi netistä ostettu tuote osoittuu vääräksi tai ei muuten toimi, on luottoyhtiöllä korvausvastuu.

-(Ulkomaan) Matkoja varatessa kannattaa käyttää luottokorttia, jos esimerkiksi lentoyhtiö menisi konkurssiin niin luottoyhtiö korvaisi toteutumattoman matkan.

-Luottokortin käytöstä voi saada maksutapaetuja ja bonuksia. Luottokorttiin voi olla liitetty esim 0,5% maksutapa etu jolloin luottokorttia käyttäessä saadaan rahallista hyötyä.

-Jos matkustaa paljon voi miettiä luottokorttia (esim bank norwegian), joka kerryttää palkintopisteitä kortilla tehdyistä ostoksista. Kertyneillä pisteillä voi lunastaa mm palkintomatkoja.

-Ulkomailla reissatessa usein törmää luottokortin tarpeellisuuteen! Esim joskus on jäänyt eväs ostamatta lentokoneessa, koska pankkikortti ei toimi. Monet hotellit/autovuokraus firmat jne tekee katevarauksen luottokortilta: kun kaikki sujuu sovitustu tämä katevaraus purkautuu.

-Vastaan voi tulla myös tilanteita, että pankkiyhteydet tökkii. Mikäli tällöin on toinen kortti, luottokortti, niin se voi pelastaa tilanteen.

Paljon hyötyjä luottokortista, mutta katsastetaanpas myös ne vaaranpaikat! Luottokortin haitat:

-Kulutat enemmän kuin todellisuudessa on varaa!! Houkutus voi kasvaa isoksikin, kun esimerkiksi itselläni luottoraja on 2000€ niin voisi ajatella, että minulla on sen verran aina varaa!

-Ajatus hämärtyy korottomasta maksuajasta. Kun teet ostoksen maaliskuun 1. Päivä, luottokortti lasku tulee huhtikuun 1. Päivä ja sen eräpäivä on 15.huhtikuuta. Korkoa alkaa kertyä jos et saa maksettua laskua kerralla pois.

-Houkutus maksaa osamaksulla korottoman maksuajan jälkeen. Jos päätyykin jakamaan laskun osiin niin maksettavaksi seuraavassa kuussa tulee korko + mahdollinen tilinhoitopalkkio. Maksa siis lasku aina kokonaisuudessaan korottoman maksuajan sisällä eräpäivään mennessä.

-Käytät kortin minimilyhennystä. Näitä kannattaa kuitenkin välttää, sillä ne pidentävät laina-aikaa ja nostavat luoton kustannuksia. Esim jos minulle tulisi lentolipuista luottolasku 300€. Minimilyhennkyseni pankille on 60€. Maksaessani vain minimilyhennyksen, 60€ olisin alkanut kerryttää itselleni luottokorttivelkaa. Loppusummasta (240€) alkaisi juosta 7,950% korko+muut mahdolliset kulut pankille.

-Sinun pitää itse huolehtia, että maksat koko luttolaskun, etkä vain minimilyhennystä! Pankin luottolaskuun tulee automaattisesti minimilyhennys, sillä pankeillehan se on vain voittoa jos maksat pelkkää minimilyhennystä!

-Tili nollassa hieman ennen palkkapäivää. Tulee houkutus siirtää hieman rahaa luotolta pankkitilille. Näissä kannattaa huomioida mahdolliset pankin veloitus siirrosta.

Jos mitään muuta ei jäänyt päähän tästä kirjoituksesta niin pyri muistamaan tämä: MAKSA AINA LUOTTOLASKU KOKONAISUUDESSAAN ENNEN ERÄPÄIVÄÄ!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s