Askel vaurastumiseen. Osa 1

Tarkoituksena on lähteä kirjoittamaan pala kerrallaan tiestä kohti vaurastumista. Postauksia on siis luvassa useampi osa. Askel vaurastumiseen postaus ilmenee joka lauantai aamu kello 9!

Onko vaurastuminen vain tiettyjä ihmisiä varten? Jos vastasit EI, niin hyvä! Jatka lukemista!

Mistä kaikki lähtee?

Aluksi on hyvä miettiä, mitä vaurastuminen sinulle tarkoittaa ja mikä on sinun tavoitteesi? Onko se sitä, että voi matkustaa muutaman kerran vuodessa tai ostaa kesämökin vai kenties, että kaupassa ei tarvitse miettiä mitä ostoskoriinsa laittaa? Vaurastuminen ei oikeastaan tarkoita pelkkää rahaa vaan myös henkistä vaurastumista: ideoita ja haaveita joita sinulla on. Kun sinulla on idea, haave tai tavoite ja lähdet tekemään päättäväisesti töitä sitä kohti todennäköisesti vaurastut myös rahallisesti!

Ajattelen, että vaurastuminen on siis katsetta ja haaveilua tulevaisuuden suhteen. Vaurastuminen vaikuttaa toimintaasi nyt, jotta asiat joista haaveilet ovat tulevaisuudessa mahdollisia!

Vaurastamisessa tärkeintä on aloittaa! Mieti mistä haaveilet esimerkiksi 20 vuoden tähtäimellä? Kun olet miettinyt mistä sinä haaveilet, mitä tavoittelet on syytä miettiä MIKSI! Sinulla pitää olla selkeä perustelu itsellesi MIKSI tavoittelet asiaa, MIKSI ponnistelet sitä kohti, jotta voi onnistua tavoitteen saavuttamisessa. Motivaatio on tavoitetta kohti liikkeelle laittava voima. Motivaatio johtaa toimintaan. Se minkä vuoksi itselle pitää esittää kysymys MIKSI, johtuu siitä, että meidän motivaatiota vahvistaa ymmärrys tekijöistä, jotka niihin vaikuttaa.

Kun olet haaveillut, asettanut tavoitteet ja miettinyt mitkä asiat motivoivat sinua ponnistelemaan. Sinun pitää alkaa töihin ja päättää, että otat oikeasti askeleen kohti vaurastumista!

Robert Kiyosakin mallissa ajatus vaurastumisessa on, että ihmisen tulee kerätä sellaista varallisuutta, joka tuo lisää rahaa taskuusi ja välttää sellaisia, jotka vie rahaa taskusta. Tässä perinteisenä esimerkkinä voinkin mainita auton. Jos sinulla on vanha, mutta toimiva auto, miksi ostaisit uuden? Uusi auto maksaa, etkä ikinä tule saamaan niitä rahoja takaisin, mitä olet laittanut kiinni uuteen autoon. Mikäli kuitenkin haluat ostaa uuden auton, eli kuluttaa, on säästäminen ja vaurastuminen silti mahdollista, tällöin se on vain luonnollisestikin hitaampaa.

Vauarastumisen askeleet Osa 1:

-Aloita: haaveile ja aseta tavoitteet.

-Mieti MIKSI tavoittelet näitä! MIKSI tavoitteet motivoivat sinua?

-Löydä tasapano rahoista nauttimiseen ja siihen kuinka paljon laitat sivuun tulevaisuuden haaveita varten.

-Tienaa enemmän kuin kulutat: Tienaa ylijäämää: Kiyosakin malli.

Askel vaurastumiseen osa 2: ensimmäisiä käytännön asioita kohti vaurastumista.

4 comments

  1. Päivitysilmoitus: Askel vaurastumiseen. Osa 2
  2. Päivitysilmoitus: Askel vaurastumiseen. Osa 3
  3. Päivitysilmoitus: Askel vaurastumiseen. Osa 4
  4. Päivitysilmoitus: Askel vaurastumiseen. Osa 6

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s